Salaam Art

Salaam Art wil creativiteit binnen de (islamitische) samenleving op gang brengen door middel van kunst. Wij zetten kunst en wijsheden vanuit de islam in om dichter tot onszelf, tot elkaar en tot God te komen. Dat zie je terug in onze boeken, vertellingen, workshops en in onze communicatie via social media en website. Onze boeken en andere werkvormen zijn er voor kinderen, voor het hele gezin en voor leerkrachten in het (basis)onderwijs.

Wij merken dat wanneer het creatieve proces op gang komt, de ogen gaan stralen en mensen beseffen dat ze zelf veel meer inspiratie en creativiteit in zich dragen dan ze doorgaans toelaten. Salaam Art biedt daarnaast ook de technische tools om dit verder uit te bouwen door middel van workshops, boeken, en ons YouTube-kanaal.

Salaam Art is een stichting. Alle opbrengsten van de stichting wordengeïnvesteerd in de doelstelling van de stichting, het op gang brengen van de creativiteit.

Missie & Visie

Salaam Art combineert de kernwaarden van kunst en islam om tot overgave (islam) te komen. Salaam betekent ‘vrede” in het Arabisch en Art is het Engelse woord voor kunst.
Vrede door middel van kunst. Dit wordt mogelijk door jezelf te vinden en hieraan uitdrukking of vorm te geven (art). Allah houdt van schoonheid en heeft alles geschapen.

Wij ervaren wisselende emoties. Om die te mogen uitdrukken door middel van technieken als tekenen, schilderen, vertellen, zingen en toneel, kan schoonheid ontstaan. Oprecht te zijn over wat er in je leeft met leiding van de lessen van onze geliefde Profeet Mohammed vzmh (soennah) en de Koran, dat is het waar het bij Salaam Art over gaat.

Ongeacht religieuze achtergrond is iedereen die zijn eigen creativiteit verder wil ontdekken, welkom bij Salaam Art. Je bent van harte welkom op een van onze workshops en thuis kun je inspiratie halen uit onze boeken. Ook ben je van harte welkom om samen met ons deze manier van geloofsbeleving en creativiteit verder vorm te geven.

Team Members

Voorzitter & oprichter

Penningmeester

Algemeen bestuurslid

Head of Social Media

Video creator

Vormgeefster