Dierenmanieren

Dierenverhaaltjes om kinderen te helpen met hun talenten en hun uitdagingen

Dierenmanieren is een islamitisch kinderboek boek vol met grappige, ontroerende en fantasierijke dierenverhalen met leuke liedjes. Om uit voor te lezen, om zelf te lezen, om naar te luisteren en mee te zingen. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

In ‘Dierenmanieren’ zijn de dieren net als kinderen met hun emoties en hun verlangens. Ze hebben allemaal wel een karaktertrek die ze een beetje in de weg zit. Ko Konijntje is een beetje bang; Steddie Stier is gauw boos; Mollie de Mol is ontevreden en Vossie Vos jokt te veel.

Terwijl ze daar tegenover ook deugden hebben die ze kunnen inzetten om een beter dier te worden, zoals vertrouwen, moed, geduld, dankbaarheid en eerlijkheid. Het boek is zo geschreven dat het bijdraagt aan de opvoeding van deugden. Bepaalde wijsheden van Islam zijn op een simpele manier erin verwerkt. 

 

Liever een E-book bestellen? Klik dan hier

Blokje worstelt met een gevoel, hij is namelijk snel boos 😠. Door het verhaal leren de kinderen door middel van een wijsheid uit de Soenna van onze Profeet ﷺ hoe je met die emotie omgaat.

Als kind iets leren over geloof, doe je het best spelenderwijs. Daarom maakte Salaam Art het boek ‘De 25 Profeten in de Koran’.

‘De 25 profeten in de Koran’ is een verhalen-, kunst- en doeboek van Salaam Art met allerlei prachtige verhalen over de profeten (vrede zij met hen allen) en kunstzinnige werkvormen, geïnspireerd door aya’s uit de Koran. Het boek is gemaakt voor het hele gezin, maar ook voor bedoeld voor onderwijsinstellingen. Het unieke aan dit boek is dat kinderen hiermee worden uitgenodigd om de verhalen van de profeten en hun boodschap te waarderen, en te onthouden. Dit wordt in het boek gestimuleerd door activiteiten die het hoofd, hart en handen combineren. De handvaardigheidsactiviteiten sluiten aan bij het levensverhaal en deugdzaamheid van de profeten (vrede zij met hen allen). 

Het boek combineert activiteiten als lezen, tekenen, schilderen, illustreren, kalligraferen en het maken van geometrische patronen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van materialen als ecoline, klei, stof, potloden, kwasten en naald en draad. Je kunt gebruikmaken van natuurlijke materialen, zoals een veer of een steen, of met (afval)materialen die thuis te vinden zijn. Ook word je aangemoedigd om zelf te bedenken welke andere materialen je kunt gebruiken bij het maken van de opdrachten.