In dit lees- en doeboekje leert Rondje over de Ramandan en over wat er door moslims in deze maand wordt gedaan. Samen met zijn vrienden leert hij over vasten en liefdadigheid en over hoe hij ook met zijn tong, ogen en handen kwaad vermijdt.

Dit derde boekje in de Blokje reeks is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het is een prachtig, rijk, geïllustreerd verhaal, voorzien van werkvormen en met twee meezing liedjes om heerlijk bij mee te zingen (zonder instrumenten). (52 Blz. en formaat 20,5 x 20,5, gedrukt op glanzend papier)

 

In dit lees- en doeboekje neemt Blokje kinderen mee in zijn belevingswereld. Samen met Blokje leren de kinderen vanuit islamitisch perspectief dat verschillen er mogen zijn en dat wij met iedereen vrienden kunnen zijn. Ware vrienden zijn degenen die je helpen naar Allah te keren.

Dit tweede boekje over Blokje is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het is een prachtig, rijk, geïllustreerd verhaal, voorzien van werkvormen en met twee meezing liedjes om heerlijk bij mee te zingen (zonder instrumenten). (48 Blz. en formaat 20,5 x 20,5, gedrukt op glanzend papier)

 

In dit eerste lees- en doeboekje van Blokje, worstelt Blokje met een gevoel. Hij is namelijk snel boos. Door het verhaal leren de kinderen door middel van een wijsheid uit de Soenna van onze Profeet ﷺ hoe je met die emotie omgaat

Dit boekje over Blokje is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het is een prachtig, rijk, geïllustreerd verhaal, voorzien van werkvormen en met twee meezing liedjes om heerlijk bij mee te zingen (zonder instrumenten). (42 Blz. en formaat 20,5 x 20,5, gedrukt op glanzend papier)

 

Als kind iets leren over geloof, doe je het best spelenderwijs. Daarom maakte Salaam Art het boek ‘De 25 Profeten in de Koran’.

‘De 25 profeten in de Koran’ is een verhalen-, kunst- en doeboek van Salaam Art met allerlei prachtige verhalen over de profeten (vrede zij met hen allen) en kunstzinnige werkvormen, geïnspireerd door aya’s uit de Koran. Het boek is gemaakt voor het hele gezin, maar ook voor bedoeld voor onderwijsinstellingen. Het unieke aan dit boek is dat kinderen hiermee worden uitgenodigd om de verhalen van de profeten en hun boodschap te waarderen, en te onthouden. Dit wordt in het boek gestimuleerd door activiteiten die het hoofd, hart en handen combineren. De handvaardigheidsactiviteiten sluiten aan bij het levensverhaal en deugdzaamheid van de profeten (vrede zij met hen allen). 

Het boek combineert activiteiten als lezen, tekenen, schilderen, illustreren, kalligraferen en het maken van geometrische patronen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van materialen als ecoline, klei, stof, potloden, kwasten en naald en draad. Je kunt gebruikmaken van natuurlijke materialen, zoals een veer of een steen, of met (afval)materialen die thuis te vinden zijn. Ook word je aangemoedigd om zelf te bedenken welke andere materialen je kunt gebruiken bij het maken van de opdrachten. 

 

 

 

Dierenverhaaltjes om kinderen te helpen met hun talenten en hun uitdagingen

Dierenmanieren is een islamitisch kinderboek boek vol grappige, ontroerende en fantasierijke dierenverhalen met bijpassende leuke liedjes.  Het is een boek om uit voor te lezen, om zelf te lezen, om naar te luisteren en om uit mee te zingen. Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

In ‘Dierenmanieren’ zijn de dieren net als kinderen, met hun emoties en hun verlangens. Ze hebben allemaal wel een karaktertrek die ze een beetje in de weg zit. Ko Konijntje is een beetje bang; Steddie Stier is gauw boos; Mollie de Mol is ontevreden en Vossie Vos jokt te veel.

Terwijl ze daar tegenover ook deugden hebben die ze kunnen inzetten om een beter dier te worden, zoals vertrouwen, moed, geduld, dankbaarheid en eerlijkheid. Het boek is zo geschreven dat het bijdraagt aan het ontwikkelen van die deugden. Bepaalde wijsheden uit de Islam zijn op een simpele manier erin verwerkt. 

Liever een E-book bestellen? Klik dan hier

25 eng2

Children learn best about their religion whilst playing. Therefore Salaam Art created the book “The 25 Prophets in the Quran”, a story-, art- and crafts book for the entire family. The book is filled with beautiful stories about the prophets, inspired by aya’s in the Quran.

 The book offers a number of craft activities to do together with the children; reading, drawing, painting, illustrating, calligraphy and making geometric figures together. To carry out the craft activities, you make use of materials such as ecoline, clay, fabric, pencils, brushes, needle and thread. But you can also be creative with natural materials you already have at home or in class, like a feather or a stone, or even waste materials.  

This book is printed in color on 44 paper which contains 140 pages and 40 arts & carfts assignements.