MUSICALS

 

‘Ramadan de musical’ en ‘Profeet Ibrahiem, de musical’ zijn  twee  musicals die we hebben geschreven voor moslimkinderen. De musicals zijn geschikt voor Eid-ul-fitr, Eid-ul-Adha, als groep 8-musical of als musical voor de hele school.

Gebleken is dat de voorstellingen en de optredens zeer bijdragen aan de cultuureducatie verankering in de school. De optredens worden ook door de ouders zeer gewaardeerd omdat de identiteit en schoonheid sterk aanwezig zijn.

Salaam Art 4 Fun methode

Salaam Art 4 Fun, van tekenen en toneel, is een methode beeldende vorming en cultuureducatie voor de islamitische basisschool. De methode bestaat uit zes blokken rond zes verschillende thema’s. Aantrekkelijk vormgegeven in mappen met meer dan zeshonderd bladzijdes aan prachtig beeldmateriaal en vol leuke en leerzame lessen die door elke leerkracht gegeven kunnen worden. Alle lessen zijn in de praktijk ontwikkeld en getest.

 

 

Art van Salaam

 

Art van Salaam, een methode die beeldend onderwijs en cultuureducatie verbindt aan de islamitische identiteit en de sociale vaardigheden die op de school worden aangeleerd. Het resultaat  een praktische methode die bestaat uit drie fraai vormgegeven mappen en een digitaal boek, verdeeld over zes blokken die parallel lopen met die van de Vreedzame School, gelinkt aan verschillende kunstvormen, inclusief heldere instructiefilmpjes en vrolijke liedjes. 

De methode bestaat uit- drie mappen (voor elke bouw één) – usb-stick met: digiboek, filmpjes en liedjes .