Creatieve workshops voor alle groepen

Vanuit Salaam Art organiseren we diverse workshops voor leerlingen en leerkrachten. Bij iedere les zorgen we ervoor dat de leerlingen en docenten op een leuke en creatieve manier de nieuwe vaardigheden uitoefent.

De kracht van Salaam Art is het hebben van jarenlang ervaring met kunsteducatie door het gehele land. Dit is gecombineerd met professionele werkervaring als kunstenaar en theaterschrijver. We maken kunst om jezelf als mens te verrijken. Het aanbod van workshops zorgt ervoor dat de leerlingen de vaardigheden die ze opdoen  eigen maken om hun weg te vinden in deze prachtige digitaliserende maatschappij.

 

Algemeen workshop voor leerkrachten

  • Basiscursus tekenen; zelfs de leerkracht die zegt: “Ik kan niet
    tekenen”, zal binnen één les voldoende zelfvertrouwen hebben;
  • Ruimtelijk werken , met bv karton, klei, en knutselmateriaal: Deze workshop gaat aansluiten bij het boek De 25 profeten. Zie ook workshop 25 profeten
  • Teamworkshop: het schilderen en tamponneren bijvoorbeeld van de
    islamitische maanden met sjablonen en mallen;
  • Vertel- en theaterworkshops voor leerkrachten (voor beginners
    en gevorderden)
 

Implementatie methode Art van Salaam

Art van Salaam is een methode die sociale vaardigheden, kunst en islam aan elkaar koppelt. Het is een methode die ervoor zorgt dat het geleerde tijdens de lessen van de Vreedzame School of een andere methode voor sociale vaardigheden en burgerschap in een bredere context geplaatst wordt, verrijkt wordt en onderdeel wordt van het handelen van het kind.

Wilt u meer weten over de workshops, dan kunt u een offerte aanvragen via het contactformulier